Tun i dejen til en pizzabund…? Dén var ny. Ja, men ikke desto mindre fungerer det faktisk ret godt smagsmæssigt. Og så er det ultra-nemt at lave tun-pizza!
Du finder opskriften på tun-pizza nederst på siden.
I jagten på den perfekte pizzabund uden mel og alt for mange kulhydrater, er jeg stødt på en lidt spøjs opskrift. Det er en opskrift, som ved første øjekast næsten lyder for mærkelig til, at man har lyst til at prøve den. Men nu har jeg efterhånden lavet tun-pizza en del gange, og reaktionen er hver gang stort set den samme: "Den smager jo næsten som en rigtig pizza...!"
For eksempel var jeg i går ude at undervise i et madlavningskursus, jeg afholder i AOF. Her lavede vi bl.a. tun-pizza (og stromboli- og blomkålspizza), og deltagerne var ret begejstrede for den. Det er nemlig både superenkelt og hurtigt at lave tun-pizza.
Tun har i vægttabs- og fitness kredse altid været kendt som en super god spise, hvis man ønsker at tabe sig og at være mæt i lang tid. Mæthedsfornemmelsen skyldes primært det høje proteinindhold i tun.
Så du får altså her nærmest et helt kinder-æg med tre gode egenskaber i ét: Mættende, smagfuld og hurtig at lave.
Tun-pizza med peberfrugt salsa, semi-tørrede tomater og frisk mozzarella
Første gang jeg så konceptet "tun-pizza" var inde på Jane Faerbers blog. Jeg har i min udgave af tun-pizza valgt at udskifte fiber-husk med pofiber, som jeg synes giver et mere delikat resultat.
Som fyld ovenpå tun-pizzaen synes jeg, at det giver mest mening at have et vegetarisk fyld. Og da de grønne peberfrugter har det med at hobe sig op i vores køleskab, har jeg lavet en peberfrugt salsa, som jeg bruger i stedet for en traditionel tomatsovs. Der er røget lidt kapers i, og salsaen fungerer rigtigt godt sammen med tun i pizzabunden.
Tun-pizza bund
- 2 ds tun i vand (drænet)
- 2 æg
- 1 dl pofiber (Semper)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Bland først tun og pofiber i en skål. Sørg for at alle klumper er rørt ud (det er nemmest at bruge fingrene).
- Tilsæt æg og saml dejen.
- Form dejen til pizzabunde på en bageplade med bagepapir (igen, brug fingrene).
- Forbag bundene i 20 minutter.
- Flyt pizzabundene til en bagerist og lad dem dampe af i 5 minutter.
- Vend pizzaen med den side nedad, der før var øverst og kom fyldet på.
- Bag i 10 minutter.
Peberfrugt salsa
- 3 grønne peberfrugter
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk kapers
- Balsamicoeddike
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær peberfrugter og hvidløg i mindre stykker.
- Fordel på bagepapir og bag i ovnen i 45 minutter. Vend rundt i peberfrugterne undervejs.
- Blend sammen med kapers og smag til med balsamicoeddike, salt og peber.

Hvad er sundest: lav-kulhydrat eller lav-fedt diæter?
Skriv et svar
Vil du vide mere om, hvordan sund mad med få kulhydrater kan hjælpe dig med at komme ned i vægt, så tryk her:
Seneste blog indlæg
Fede Vaner - CVR: 38015923
Cookies-politik, ansvarsfraskrivelse og betingelser
Generelle oplysninger og informationer på dette site må ikke bruges i stedet for egentlig professionel rådgivning eller behandling af autoriseret læge eller anden relevant fagperson. Indholdet på denne hjemmeside er altså udelukkende beregnet til at være informativ og til undervisningsbrug. Konsulter venligst en læge for medicinsk rådgivning, behandling og/eller diagnose.
*: Alle resultater er individuelle og op til den enkelte at opnå. Eventuelle vidnesbyrd fra tidligere klienter er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.
Information på websitet gives uden garanti for nøjagtigheden og kvaliteten heraf, og skal betragtes som vejledende. Fede Vaner fraskriver sig ethvert ansvar for skade eller tab som følge af brugen af websitets informationer.