Stromboli pizza er stort set udelukkende lavet af ost. Der er ost i dejen og ost ovenpå. Det gør den rig på proteiner og fedt og fattig på kulhydrater. Meget passende hvis man gerne vil spare på kulhydraterne.
Du finder opskriften på stromboli pizza nederst på siden.
Forudsætningen for en god pizza er nu engang en sprød og knasende bund. En god pizzabund laves traditionelt med mel som hovedbestanddel. Det kan derfor være noget af en udfordring at lave en god pizza, hvis man gerne vil undgå både mel og alt for mange kulhydrater.
I tidens løb har jeg eksperimenteret en del med forskellige pizzabunde uden mel, og i den forgangne weekend lavede jeg ikke mindre en tre forskellige af slagsen. Jeg lavede blandt andre denne stromboli pizza, hvor dejen består af pofiber, æg og revet mozzarellaost. I de andre pizzabunde var det henholdsvis tun og blomkål, der var hovedingredienserne.
Pofiber kan købes i velassorterede supermarkeder, og du finder det typisk i specialafdelingen, under glutenfri produkter. Du kan også bruge den gule fiberhusk i stedet for (omregningsforholdet er cirka 1 spsk gul fiberhusk = 1/2 dl pofiber).
Stromboli pizza dejen kommer ind på en fin andenplads ud af de tre, hvad angår nemhed og tidsforbrug. Den er meget hurtig at lave.
Bunden er nok den sprødeste af de tre, og smagsmæssigt er den også helt i top. Det er dog lidt som at sammenligne æbler og pærer, hvad angår smagen, da de hver især fungerer godt afhængig af, hvad man putter ovenpå pizzaerne.
Stromboli pizza med kylling, semi-tørrede tomater og oliven
Jeg havde en rest stegt kylling, som jeg skar i tern og puttede ovenpå pizzaen sammen med oliven og mozzarella ost. Derudover havde jeg dagen forinden lavet semi-dried tomater. Jeg brugte nogle af tomaterne ovenpå pizzaen, og resten blendede jeg og brugte som tomatsovs. Du kan naturligvis købe dig til begge dele.
Stromboli pizza bund
- 150 g mozzarellaost
- 5 spsk pofiber
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Smelt ost i mikroovn ved fuld effekt i 40 sekunder eller forsigtigt i en slip-let gryde under omrøring.
- Tilsæt æg og pofiber og saml dejen med fingrene.
- Form dejen til en pizzabund på en bageplade med bagepapir (igen, brug fingrene).
- Forbag bundene i ca. 20 minutter.
- Flyt pizzabundene til en bagerist og lad dem dampe af i 5 minutter.
- Vend pizzaen med den side nedad, der før var øverst og kom fyldet på.
- Bag i 10 minutter.

Hvad er sundest: lav-kulhydrat eller lav-fedt diæter?
Skriv et svar
Vil du vide mere om, hvordan sund mad med få kulhydrater kan hjælpe dig med at smide de overflødige kilo, så tryk her:
Seneste blog indlæg
Fede Vaner - CVR: 38015923
Cookies-politik, ansvarsfraskrivelse og betingelser
Generelle oplysninger og informationer på dette site må ikke bruges i stedet for egentlig professionel rådgivning eller behandling af autoriseret læge eller anden relevant fagperson. Indholdet på denne hjemmeside er altså udelukkende beregnet til at være informativ og til undervisningsbrug. Konsulter venligst en læge for medicinsk rådgivning, behandling og/eller diagnose.
*: Alle resultater er individuelle og op til den enkelte at opnå. Eventuelle vidnesbyrd fra tidligere klienter er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.
Information på websitet gives uden garanti for nøjagtigheden og kvaliteten heraf, og skal betragtes som vejledende. Fede Vaner fraskriver sig ethvert ansvar for skade eller tab som følge af brugen af websitets informationer.