• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Tlf: 20 82 75 85
  • GRATIS fedtprocentmåling
  • Vægttab der holder
  • Spis dig gravid
  • Inspiration
  • Priser
  • Kontakt
  • Om

Tlf: 20 82 75 85

Sundhedscoach
Hans Frost
Kok og Cand.scient

Få hjælp til vægttab af Hans Eli Iversen
  • GRATIS fedtprocentmåling
  • Vægttab der holder
  • Spis dig gravid
  • Inspiration
  • Priser
  • Kontakt
  • Om
  • STROMBOLI PIZZA

    SE HER, HVORDAN DU LAVER PIZZA MED BUND LAVET AF OST

    LÆS MERE HERUNDER

Stromboli pizza er stort set udelukkende lavet af ost. Der er ost i dejen og ost ovenpå. Det gør den rig på proteiner og fedt og fattig på kulhydrater. Meget passende hvis man gerne vil spare på kulhydraterne.

Du finder opskriften på stromboli pizza nederst på siden.

Forudsætningen for en god pizza er nu engang en sprød og knasende bund. En god pizzabund laves traditionelt med mel som hovedbestanddel. Det kan derfor være noget af en udfordring at lave en god pizza, hvis man gerne vil undgå både mel og alt for mange kulhydrater.

I tidens løb har jeg eksperimenteret en del med forskellige pizzabunde uden mel, og i den forgangne weekend lavede jeg ikke mindre en tre forskellige af slagsen. Jeg lavede blandt andre denne stromboli pizza, hvor dejen består af pofiber, æg og revet mozzarellaost. I de andre pizzabunde var det henholdsvis tun og blomkål, der var hovedingredienserne.

Pofiber kan købes i velassorterede supermarkeder, og du finder det typisk i specialafdelingen, under glutenfri produkter. Du kan også bruge den gule fiberhusk i stedet for (omregningsforholdet er cirka 1 spsk gul fiberhusk = 1/2 dl pofiber).

Stromboli pizza dejen kommer ind på en fin andenplads ud af de tre, hvad angår nemhed og tidsforbrug. Den er meget hurtig at lave.

Bunden er nok den sprødeste af de tre, og smagsmæssigt er den også helt i top. Det er dog lidt som at sammenligne æbler og pærer, hvad angår smagen, da de hver især fungerer godt afhængig af, hvad man putter ovenpå pizzaerne.

Stromboli pizza med kylling, semi-tørrede tomater og oliven

Jeg havde en rest stegt kylling, som jeg skar i tern og puttede ovenpå pizzaen sammen med oliven og mozzarella ost. Derudover havde jeg dagen forinden lavet semi-dried tomater. Jeg brugte nogle af tomaterne ovenpå pizzaen, og resten blendede jeg og brugte som tomatsovs. Du kan naturligvis købe dig til begge dele.

Stromboli pizza bund

  • 150 g mozzarellaost
  • 5 spsk pofiber
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Smelt ost i mikroovn ved fuld effekt i 40 sekunder eller forsigtigt i en slip-let gryde under omrøring.
  • Tilsæt æg og pofiber og saml dejen med fingrene.
  • Form dejen til en pizzabund på en bageplade med bagepapir (igen, brug fingrene).
  • Forbag bundene i ca. 20 minutter.
  • Flyt pizzabundene til en bagerist og lad dem dampe af i 5 minutter.
  • Vend pizzaen med den side nedad, der før var øverst og kom fyldet på.
  • Bag i 10 minutter.

Om mig   Kontakt   Forløb

 Jeg hedder Hans, og jeg er personlig kostrådgiver med en baggrund som uddannet kok og cand.scient. i Gastronomi og Sundhed fra KU.

Hvad er sundest: lav-kulhydrat eller lav-fedt diæter?

FÅ SVARET HER

Skriv et svar

Kommentarer

Vil du vide mere om, hvordan sund mad med få kulhydrater kan hjælpe dig med at smide de overflødige kilo, så tryk her:

 

Læs mere om vægttab her

Seneste blog indlæg

FÅ SUNDE VANER

Blomkålspizza med løg-marmelade, gedeost og røget skinke

Tun Pizza

Løg Marmelade

Spicy-frikadeller

Osteboller Uden Mel

Ærte Asparges Suppe

Zoodle-Carbonara

Kostplan Til Vægttab

Lygten 2C, 3TV - 2400 København NV

Email: hans@fedevaner.dk

Telefon: 20827585

Fede Vaner - CVR: 38015923

 

Cookies-politik, ansvarsfraskrivelse og betingelser

Generelle oplysninger og informationer på dette site må ikke bruges i stedet for egentlig professionel rådgivning eller behandling af autoriseret læge eller anden relevant fagperson. Indholdet på denne hjemmeside er altså udelukkende beregnet til at være informativ og til undervisningsbrug. Konsulter venligst en læge for medicinsk rådgivning, behandling og/eller diagnose.

*: Alle resultater er individuelle og op til den enkelte at opnå. Eventuelle vidnesbyrd fra tidligere klienter er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Information på websitet gives uden garanti for nøjagtigheden og kvaliteten heraf, og skal betragtes som vejledende. Fede Vaner fraskriver sig ethvert ansvar for skade eller tab som følge af brugen af websitets informationer.

Følg mig på facebook
Fede Vaner
  • GRATIS fedtprocentmåling
  • Vægttab der holder
  • Spis dig gravid
  • Inspiration
  • Priser
  • Kontakt
  • Om
BOOK TID HER